Geschiedenis

Marcel Van Loocke

In 1944 opende  Marcel Van Loocke de winkel (Van Loocke) in de St.Jacobsstraat 63 te Brugge tesamen met zijn vrouw Blanche Moeyaert, hij was een huis en decoratieschilder maar vooral kunstschilder. Ze hadden twee kinderen Ghislain en Ghislaine. Na vele mooie jaren van noeste arbeid gingen ze op pensioen en besloot Ghislain de winkel van zijn vader over tenemen terwijl  Ghislaine huwde met Georges Alleyn en zich vestigden in de Noordzandstraat 15, waar ze in 1957 een speciaalzaak begonnen in kunstschildersartikelen namelijk Huis Van Loocke.

Ghislaine

Ghislaine volgde Academie en is een erkend schilderes.De winkel groeide uit tot een begrip in de kunstwereld,een waar succes, de naam Huis Van Loocke werd  “the place to be” bij de amateur en kunstschilders.Ghislaine en Georges kregen twee kinderen, namelijk Carine en Françoise. Deze laatste huwde met Erwin Note en nam in 1991 de fakkel over en opende de winkel in de Philipstockstraat 24. Pas in 1997 werd de winkel ruimer door het pand ernaast erbij te nemen. Het assortiment verf en tekenmateriaal  werd steeds groter waardoor we weer moesten uitbreiden, naar de Ezelstraat 17.

Françoise & Erwin

In het jaar 1991 heeft Françoise Alleyn samen met haar man Erwin Note de zaak overgenomen en uitgebreid, eerst in Philipstockstraat en sinds 2009 een gevestigde waarde in de Ezelstraat waar het team in 2018 werd versterkt met de dochter van Erwin, Isabelle Note.

Enkele sfeerbeelden